Изберете страница

Готови сте да актуализирате облика на стая с нови подове. Или може би мислите по-мащабно и искате да промените целия си дом! Или офис. Или бизнес?

Ние сме тук, за да ви кажем – всичко това звучи като страхотни идеи! Но в Дани 96 знаем, че сравнението между различни подове може да се окаже трудно. Затова, ако не сте сигурни откъде да започнете, решихме да опишем на кратко част от причините, поради които ламинираният паркет може да бъде идеалното решение за вас.

1) Издръжливост

Ламинатът е здрава, устойчива на надраскване и изключително издръжлива настилка. Защитен от здрав покривен слой, той е чудесно решение за зони с голям трафик и къщи, където има домашни любимци и деца. За обикновени жилищни и леки търговски цели, не забравяйте да изберете ламинат с AC рейтинг 3 или по -висок.

2) Лесен за инсталиране

Ламинатът е много по – лесен за монтаж от други видове подове. Това е така, защото дъските са проектирани да се съединяват, което ги прави лесни за работа. Освен това ламинатът не е необходимо да бъде залепян, закопчаван или заковаван, което спестява време и усилия. Толкова е лесно да се инсталира, повечето хора могат да го направят сами. Това е страхотен проект за всяко ниво на „направи си сам“.

3) Цена

Ламинираният паркет е по – евтин от традиционната дървени подове, но не отстъпва по отношение на външния вид и качеството. Не само има конкурентна цена и страхотно съотношение цена-качество, но и различните производители предлагат огромни каталози с различни декори и цветове.

4) Подови настилки

Ламинатът е универсален и може да се монтира на почти всеки тип подови настилки, като бетон или дори вече съществуващи винилови подове.

5) Декори

Ламинираните настилки се продават в голямо разнообразие от дървесни, природни, каменни мотиви. Всички те се предлагат в различни цветове, повърхностни обработки, дебелини и стилове на дъски.

6) Лесен за почистване и поддръжка

Ламинираният паркет, е перфектната подова настилка за хората, които не са най-големите фенове на почистване, знам че аз съм от тях :D. За почистването на ламинирания паркет не са необходими специални препарати. Повърхността е устойчивата влага и петна, а почистването е като игра.

7) Хипоалергенен

Тъй като няма места за улавяне на прах и други частици, които могат да причинят алергии при някои хора, ламинираният паркет е чудесен избор. Подложката осигурява бариера срещу влага, която не само предпазва пода от повреда, но и предотвратява образуването и образуването на мухъл.

Други неща, които трябва да имате предвид:

Ламинатът е универсален, но не е без ограничения. Ако сте мислили за ламинат за перално помещение и баня, рискът от по – сериозно изтичане на вода го прави лош избор. Кухните са изпълними, но и по-малко препоръчителни.

Ламинатите са изградени така, че да са устойчиви на влага, но не и водоустойчиви. Добре запечатаният износен слой от ламинати лесно понася почистването, но след като влагата намери пътя си по ръбовете, под повърхностния слой или в заключващата система, изкривяването и подуването могат да развалят пода. Просто не забравяйте да поставите своя лъскав нов ламинат на място, където няма да се справя с обилно количество вода.

Също така ламинатите са направени да наподобяват истинско дърво. Но те не са истинско дърво. Така те ще звучат и ще се чувстват малко по – различно под краката.