Изберете страница

Често се случва, ламинирания паркет да бъде неразбран. Ако смятате да сменяте подовата си настилка и сте се спрели на ламиниран паркет, но все още не сте сигурни, ето няколко от най-често срещаните мита за тях и защо те НЕ са верни 

Мит №1: Ламинатът винаги прилича на паркет с дървесни мотиви

Макар че това в най-общия случай е така, в днешно време можете да намерите изключително разнообразни видове декори. Например, такива които приличат на керамични плочки или камък.

Мит 2: Ламинираният паркет се поврежда лесно

При подходяща грижа ламинираният паркет може да издържи много години. Това е така, защото ламинираните подове са съставени от няколко слоя, които действат както за защита, така и за шумоизолация, топлоизолация и износоустойчивост. Това прави ламинирания паркет чудесен вариант за кухни, бани, антре, всекидневни и много други зони с висок трафик.

Мит № 3: Почистването на ламината е безкрайно

Много хора смятат, че ламинираните паркети не са лесни за поддръжка. Това обаче не може да бъде по – далеч от истината! Всичко, което трябва да направите, за да поддържате ламината да изглеждат страхотно, да го почиствате от прах или от по-едри частици от време на време.

Мит 4: Ламинираният паркет е скъп

Едно от основните предимства на ламината е, че е изключително рентабилно решение. Това е особено вярно, ако обичате външния вид на естествен паркет, но нямате достатъчно бюджет, за да го поставите в целия си дом.